Almedalsveckan: Den immateriella industrialismen – intellektuell egendom och samhällsekonomin

Arrangör: Film- och TV-branschens Samarbetskommitté (FTVS)
Dag: 1/7 2015 kl 13:30 – 14:30
Plats: Biostaden Borgen, Hästgatan 24
Beskrivning av evenemanget:  I ett kunskapssamhälle blir intellektuell egendom, som vilar på kreativitet, kunskap, och forskning, allt viktigare. Trots stora samhällsekonomiska effekter, är kunskapen om hur de ska mätas begränsad. Om kommande rapport på ämnet.Rapportförfattaren Nima Sanandaji presenterar preliminära resultat från rapporten på plats. Därefter kommer Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor för FTVS, att leda ett samtal med bland annat Stefan Fölster, Reforminstitutet, Klas Eklund, Senior Economist på SEB samt ordförande i regeringens arbetsgrupp Arbetet i framtiden, Sara Öhrvall, styrelseproffs och digital expert, och Jörgen Warbom, riksdagsledamot och immaterialrättslig talesperson (M). Välkommen från 13.00.
Medverkande:
Per Strömbäck, Sakkunnig digital näringspolitik, FTVS. Eric Broberg, Ordförande, FTVS. Stefan Fölster, Chef, Reforminstitutet. Nima Sanandaji, Teknologie doktor, Reforminstitutet. Sara Öhrvall, Styrelseproffs och digital expert, Bonnier Investor mm. Klas Eklund, Senior economist, SEB. Jörgen Warbom, Riksdagsledamot och immaterialrättslig talesperson, Moderaterna.
Kontaktperson: Björn Gregfelt, Kanslichef, FTVS, 070-526 82 00, info@ftvs.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s