Krafttag i Norge mot Popcorn Time

Den illegala streamingtjänsten Popcorn Time har på kort tid vuxit till en omfattande global pirataktör. I veckan skrev NRK om att norska Rettighetsalliansen samlat in data och nu sitter på ip-adresser till mellan 50 000 och 75 000 av sajtens norska medlemmar. Nu överväger de att använda informationen för att väcka åtal mot användarna.

Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor på FTVS, säger i en kommentar till IDG att svenska filmbranschen försöker följa pengarna och de stora aktörerna och inte hitta de enskilda användarna.

– Vi har inga sådana diskussioner, att gå efter enskilda, men vi följer utvecklingen. Jag tycker det är intressant att man kan skönja en attitydförändring, för att ha ett fungerande rättssamhälle även på internet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s