Brysselseminarium för att lyfta det svenska perspektivet på pågående EU-processer

I EU pågår ett omfattande arbete för att modernisera EU:s inre digitala marknad och inom ramen för detta arbete pågår flera processer med bäring på svensk upphovsrättslagstiftning, samt förutsättningarna för en fungerande digital marknad för film och tv i Sverige. Den 13 oktober anordnade därför FTVS i samarbete med Sveriges ständiga representation vid Europeiska unionen (EU-representationen) ett halvdagsseminarium i syfte att informera lagstiftare, tjänstemän och andra relevanta intressenter om hur de pågående processerna påverkar förutsättningarna för film- och TV-näringen i en liten språknation som Sverige. Kvällen avslutades med en filmvisning av Helena Bergströms ”En underbar jävla jul”.

Medverkade gjorde bl.a. Åsa Webber, Ambassadör, EU-representationen, Jytte Guteland (S), MEP, Tomas Lindman, kulturråd, EU-representationen, Mikael Lövgren, ordförande Svensk Filmindustri, Nima Sanandaji, Reforminstitutet och Helena Bergström, skådespelare och regissör.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s