Varför är användandet av illegala tjänster för att se film och tv högre i Sverige än i våra grannländer?

Hela 32 procent använder illegala tjänster i Sverige, jämfört med 19 procent i Norge, 12 procent i Danmark, och 8 procent i Finland. Hur kan skillnaden vara så stor? Vi gav Novus i uppdrag att undersöka saken närmare.

Undersökningen visar bland annat att den lägre användningen av illegala tjänster i våra grannländer till stor del kan förklaras av starkare rättsliga verktyg – som tydliggör internetoperatörernas ansvar. I samtliga övriga länder i Norden, samt i tio andra EU-länder samverkar rättighetshavare med internetoperatörer för att stoppa de illegala tjänsternas tillgång till användarna i landet. Andra faktorer som lyfts fram är att svenskarna har lägst kunskap om vilka sidor som är illegala och att svenskarna i större utsträckning bortser från konsekvenserna av illegala tjänster för film- och tv-skapare.

För att ta del av hela rapporten, klicka här: 140415-FTVS&Novus-Nordisk Utblick

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s