Inbjudan – FTVS i Almedalen

FTVS i Almedalen

Intresset för svensk film- och tv är större än någonsin. Trots detta sjunker intäkterna på grund av den storskaliga illegala konkurrensen. Film- och TV-branschens samarbetskommitté (FTVS) är på plats i Almedalen för att öka kännedomen om hur viktig en stärkt upphovsrätt och en fungerande digital marknad är för film- och tv-skapandet i Sverige.

Kom till våra seminarier på Bio Borgen onsdagen den 6:e juli mellan 13.00 och 14.30. Lunchmacka serveras från 12.30. Moderator är Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor på FTVS.

Välkommen!

Mvh

Eric Broberg, ordförande FTVS

alemdalen

13.00-13.45 Pirater i klassrummen? – så använder lärare rörlig bild i undervisningen

Hur ser användandet av film och tv ut i skolan? Vilken typ av streamingtjänster används? Är de lagliga eller inte? Hur ser lärarnas kunskaper ut när det kommer till upphovsrätt för visning av rörlig bild i skolan? För att få svar på dessa frågor har FTVS låtit genomföra en riksomfattande attitydundersökning bland svenska gymnasie- och högstadielärare om hur de visar rörlig bild för elever. Resultaten kommer att presenteras på seminariet följt av ett panelsamtal.

Medverkande
Lukas O. Berg, VD, Insight Intelligence Miia Austa, styrelseledamot, Lärarnas Riksförbund Ulla Hamilton, VD, Friskolornas Riksförbund Bodil Båvner, utredare, SKL

13.45-14.30 Pengarna i piracy – om den illegala marknaden för film och tv

Svensk film- och tv-bransch står vid ett vägskäl. Intresset växer men intäkterna sjunker. Situationen är inte hållbar. De illegala tjänsterna tjänar grova pengar på denna nedladdning och streaming, men de existerar inte i ett vakuum. De agerar i ett ömsesidigt beroende med en rad aktörer inom den legala ekonomin. Ett grundläggande problem är att många av dessa, i andra fall ofta ansvarstagande, aktörer i det digitala ekosystemet möjliggör, eller underlåter att agera mot, den illegala aktiviteten. På plats kommer ni höra FTVS ge en nulägesbild av piracy i Sverige och Black Market Watch, Geneve-baserad NGO som fokuserar på illegal handel och organiserad brottslighet, berätta om den illegala ekonomin bakom de illegala tjänsterna.

Medverkande
Karl Lallerstedt, analytiker och grundare, Black Market Watch Jörgen Warborn, riksdagsledamot och immaterialrättslig talesperson, Moderaterna Susanne Ås Sivborg, generaldirektör, Patent- och registreringsverket Representant från regeringspartierna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s