DN Debatt: Illegal fildelning och streaming: ett ekosystemperspektiv

Idag på DN Debatt skriver Karl Lallerstedt, och Waldemar Ingdahl från Black Market Watch, med anledning av rapporten ”Illegal fildelning och streaming: ett ekosystemperspektiv”.

I artikeln redogör författarna för huvudslutsatserna i sin rapport; att pirattjänsterna tjänar miljontals kronor på att illegalt distribuera upphovsrättsskyddat material, men att de stora vinnarna är internetoperatörerna som på grund av den omfattande illegala distributionen av film och tv tjänar miljardbelopp på att sälja snabbare uppkoppling och mer mobildata.

Artikelförfattarna framhåller vidare att immateriella tillgångar blir allt viktigare i takt med att ekonomin blir allt mer kunskapsbaserad och uppmanar regeringen att vidta åtgärder för att stärka skyddet för immateriella värden:

”I och med kunskapsekonomis frammarsch kommer allt större belopp gå förlorade på grund av den pågående masstölden av immateriella tillgångar. Till slut kommer Alice Bah Kuhnke, eller hennes efterträdare, krypa till korset och medge att vi ‘har varit för naiva’. Låt oss hoppas att det är tidigare, snarare än senare.”

Rapporten i sin helhet kan ni läsa här http://blackmarketwatch.org/home/wp-content/uploads/2016/07/Illegal_fildelning160724.pdf

Rapporten är skriven på uppdrag av FTVS, Black Market Watch har bedrivit arbetet självständigt.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s