FTVS diskuterar upphovsrätt i klassrummet på Bokmässan i Göteborg

Enligt en färsk undersökning visar 6 av 10 lärare film och rörlig bild i klassrummet minst en dag i veckan och 9 av 10 använder sig av dator/internet för att göra det. Samtidigt är kunskapen om vilka regler som gäller låg. Som en del i vårt vidareutbildningsarbete tar FTVS plats på årets bokmässa för att träffa lärare och skolpersonal och diskutera vikten av att upphovsrätten följs även i en digital skolmiljö.

Ska vi ha en levande film- och TV-bransch i Sverige krävs det att upphovsrätten följs och respekteras av alla. I och med den ökande digitaliseringen av skolan är det också extra viktigt att de som nu växer upp i denna digitala miljö ges de bästa möjliga förutsättningarna att göra rätt. Det är också viktigt att de vuxna förbilder de träffar varje dag, lärarna, har den kunskap som behövs för att göra rätt. Bokmässan i Göteborg är en av Sveriges största mötesplats för lärare och skolpersonal och ett bra ställe för oss att träffa de som utbildar nästa generations internetanvändare och mediekonsumenter.

Molnet (G-hallen, plan 2) är Bokmässans dedikerade mötesplats för lärare, bibliotekarier, skolledare och andra intresserade av samtal om läromedel, lärande och digitalisering. Här kommer FTVS finnas på plats samtliga dagar, dels i en monter och dels som en del av scenprogrammet.

Tor 22/9. kl: 11.30 Pirater i klassrummen?så använder lärare rörlig bild i undervisningen
Fre 23/9. kl: 11.30 Reklamfilm på schemat?så använder lärare rörlig bild i undervisningen
Lör 24/9. kl: 15.30 Pirater i klassrummen?så använder lärare rörlig bild i undervisningen
Sön 25/9. kl: 14.00 Reklamfilm på schemat?så använder lärare rörlig bild i undervisningen

Här hittar du hela programmet för Molnet.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s