FTVS i media: Om Spridningskollen

Per Strömbäck, sakkunnig i digitala näringsfrågor på FTVS, intervjuades den 2:a september av TV-nyheterna med anledningen av ”Spridningskollen”, som är ett initiativ av inkassobolaget Gothia Law som representerar rättighetsägarna Scanbox, Noble Entertainment, Atlantic och Chrystalis. Initiativet syftar till att stävja användningen av illegala tjänster för att se film och tv genom att skicka kravbrev till användare som illegalt fildelat upphovsrättskyddat material. Strömbäck kommenterar:

”Problemet med olaglig spridning är mycket större i Sverige än i våra grannländer. Varje rättighetsägare har förstås rätt att använda de resurser som finns. Vårt arbete fokuserar på de storskaliga kommersiella tjänsterna som dessutom ofta har koppling till annan ekonomisk brottslighet. Vi vill minska tillgången på olagligt material och underlätta för de lagliga alternativen. ”

TV-nyheternas prenumeranter kan läsa artikel i sin helhet  här.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s