FTVS i media

Under rubriken Skänk människorna i film- och tv-branschen en tanke replikerar Per Strömbäck, FTVS, på författaren Thomas Engströms gästinlägg Skänk den kriminella sektorn en tanke SvD (11/11).

I repliken framhåller Strömbäck att de illegala streamingtjänsterna är ett stort problem för film- och tv-branschen, som leder till stora förluster av intäkter och jobb i branschen. Tjänsterna är ofta kopplade till annan kriminalitet då de drivs av kriminella nätverk som tjänar mångmiljonbelopp på annonsförsäljning. Den svarta marknad som uppstår skapar snedvridna konkurrensvillkor och är i sin tur den enskilt viktigaste förklaringen till att utvecklingen av nya digitala tjänster för film och TV inte går snabbare i Sverige.

Avslutningsvis konstaterar Strömbäck att för att stoppa de illegala tjänsterna krävs samarbete från såväl internetoperatörer som myndigheter. Det är vägen framåt för att stoppa de organiserat kriminella som ligger bakom tjänsterna, men det är också avgörande för att skapa en fungerande digital marknad för innehåll så att svenska kreatörer kan få betalt för sitt arbete, för utvecklingen av de lagliga digitala tjänsterna samt i förlängningen för publiken som får ta del av ett större och bättre utbud.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s