Huvudförhandling i process med Telia om olagliga tjänster

2017 meddelade Patent- och Marknadsöverdomstolen en dom som klargjorde att telebolag har en rättslig skyldighet att stoppa tjänster som illegalt sprider film, tv och musik på internet. Det naturliga hade varit att alla telebolag följde domen, men det har de inte gjort. Därför har en grupp rättighetshavare inom film- och TV lämnat in en stämningsansökan som den här gången gäller Telia. Telia är en marknadsledande aktör som redan genomför spärrning av illegala tjänster i andra länder. I Norge och Danmark har Telia exempelvis sedan flera år tillbaka samarbetat med rättighetsinnehavarna för att förhindra illegala tjänster att nå användarna. Vår målsättning är att uppnå en liknande situation i Sverige. Huvudförhandling hålls i Patent- och Marknadsdomstolen 4 november.
Frågor i detta ärende besvaras av Per Strömbäck, sakkunnig digitala näringsfrågor, 0708 436 214, per.stromback@ftvs.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s